Hoe kan ik mail laten doorsturen naar een ander e-mailadres?

In het mailsysteem is het mogelijk om binnenkomende mails door te laten sturen naar een ander mailadres, en om een zgn. 'alias' of 'forward' te maken van een bepaald e-mailadres naar een ander mailadres.Als er mail doorgestuurd moet worden naar een ander, intern mailadres wordt dit vaan een 'alias' genoemd. Bij het doorsturen naar een extern mailadres wordt dit veelal een 'forward' genoemd.

Aanmaken van een 'Alias' of een 'Forward'

Als voorbeeld willen we een alias maken van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Binnenkomende e-mails op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden dan automatisch doorgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Om dat zo in te stellen ga je als volgt te werk.

  • Log in op de beheeromgeving van de mailserver. In de regel vind je die op https://m01.mastersofmedia.nl:2222. Gebruik de inlognaam en wachtwoord die je van Masters of Media ontvangen hebt (let op: dit zijn niet de gegevens van je mailadres(sen), je hebt specifieke inloggegevens voor de beheeromgeving ontvangen).
  • Eenmaal ingelogd in de beheeromgeving vind je onder het kopje "E-mail Management" een link "Forwarders". Klik op deze link.
  • Je krijgt een lijst met evt. eerder ingestelde forwarders. Als er geen forwarders ingesteld zijn is de lijst leeg.
  • Klik op de knop 'Create new E-mail forwarder'.
  • Vul in het vak 'Forward name' nu de naam van het adres in wat je wilt laten doorsturen: in ors voorbeeld Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vul in het vak 'Destination email' nu de naam van het mailadres in waar de mail naar doorgestuurd moet worden: in ons voorbeeld dus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

N.B.: je kunt in het veld 'Destination email' meerdere e-mailadressen invullen om zo automatisch naar meerdere mailadressen tegelijkertijd door te sturen. Scheid de e-mailadressen met een komma.

Voor het aanmaken van een forward ga je op dezelfde manier te werk.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen n.a.v. deze informatie? Neem dan contact met ons op en we helpen je zo snel als mogelijk.

Gegevens

Masters of Media
Rieteweg 17
8041 AJ   Zwolle

Telefoon

Telefoon: +31382222011

Overige gegevens

BTW nummer: NL815236086B01
KvK nummer: 32112786

IBAN: NL45INGB0006000503
BIC / SWIFT code: INGBNL2A

Neem contact met ons op

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met Masters of Media:

Bel +31 38 2222011 om ons telefonisch te bereiken.
Stuur een email naar ons algemene e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..