Om met een mailprogramma op je computer of mobiel mail op te halen, dien je voor elk mailadres een account aan te maken. Bij het aanmaken van een account dien je de volgende gegevens in te voeren:

Binnenkomende mailserver   m01.mastersofmedia.nl
Uitgaande mailserver   m01.mastersofmedia.nl 
     
Poortnummer inkomende mail   995 (IMAP)
Beveiliging inkomende mail   SSL
     
Poortnummer uitgaande mail   465
Beveiliging uitgaande mail   SSL
     
Authenticatie   Vereist
Type identiteitscontrole   Wachtwoord


Met SSL of zonder SSL?

We bevelen het gebruik van SSL versleutelde verbindingen aan. Als je onverhoopt problemen ondervindt bij het gebruik van verbindingen die met SSL beveiligd zijn, of het gebruik van een met SSL versleutelde verbinding is om praktische redenen niet mogelijk, dan kun je als alternatief ook verbindingen zonder SSL maken. Voor inkomende mail gebruik je dan poortnummer 143 en voor uitgaande mail gebruik je poort 587.

IMAP voorvoegsel

Bij het gebruik van IMAP kun je in de meeste mailprogramma's ook een zgn. 'Inbox voorvoegsel' of 'Voorvoegsel IMAP pad' opgeven. In sommige mailprogramma's wordt dat standaard leeg gelaten, bij andere mailprogramma's wordt hier standaard 'INBOX' ingevoerd. Onze mailservers kunnen met beide instellingen werken. Zorg er echter wel voor dat je op alle apparaten waarop je een account instelt dezelfde instelling voor het inbox voorvoegsel gebruikt. Doe je dat niet dan kun je de mail die je op het ene apparaat ontvangt, maakt en verstuurt, niet lezen op de andere apparaten.

Als je gebruik wilt maken van onze webmail applicatie 'Roundcube' moet je weten dat deze standaard is ingesteld op gebruik van het IMAP voorvoegsel 'INBOX'. In dat geval zul je dus voor al je andere mailprogramma's dit ook zo in moeten stellen.

Meer informatie fo ondersteuning?

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen n.a.v. deze informatie? Neem dan contact met ons op en we helpen je zo snel als mogelijk.